Osnovno o protetici

O zubnoj protetici

Što je protetika?

Gubitak prirodnih zubi je sastavni dio života. Takvo iskustvo može biti traumatično i ostaviti traga u našem privatnom i društvenom životu. Kao jedna od temeljnih disciplina stomatologije, dentalna protetika nam omogućava da pacijentima nadomjestimo jedan ili više zuba koje su izgubili uslijed traume ili bolesti.


Protetsko rješenje

Zašto raditi protetski rad?

Nastali otvor u zubnom nizu može biti štetan iz više razloga, a najvažniji su povlačenje zubnog mesa, atrofiranje čeljusne kosti i urušavanje susjednih zuba. Ovakav razvoj u vašoj oralnoj šupljini dovest će do poremećaja u zagrizu, a može izazvati i probleme u govoru. Zubna protetika nam omogućava da na jednostavan način nadoknadimo izgubljene prirodne zube. Ona nam omogućava ne samo da povratimo funkcionalnost traumatiziranog ili izgubljenog zuba, već i da novi, zamjenski zub bude estetski identičan vašem prirodnom zubu po obliku, formi i koloraciji. Protetika vraća široki osmjeh na vaše lice!


Koja je osnovna podjela protetskih radova?

Protetske radove dijelimo na fiksne protetske radove, polufiksne protetske radove i mobilne protetske radove.


Naši pacijenti su rekli...

Pozdrav. Htjeli smo Vam zahvaliti na toploj dobrodošlici, smještaju i svemu što ste učinili za nas. Osjećali smo se kao kod kuće i u svakom smo trenutku znali da nam pružate ugodan osjećaj. Hvala! Hvala još jednom cijelom osoblju na temeljito obavljenom poslu i uslužnosti. Topli pozdrav svima!

Giovanna i Antonio, Udine

ZATRAŽI PONUDU