Mostovi

Zubni mostovi

Što su mostovi?

Mostovi su stomatološki nadomjesci koji se sastoje od najmanje dvije krunice koje služe kao nosači mosta i jedne krunice koja nadomješta izgubljeni zub. Između nosača mosta nalazi se jedna ili više krunica kojima se popunjava prekinuti zubni niz.

Kada se rade mostovi?

Koristimo ih kada u zubnom nizu nedostaje više zubi. Moguće je sanirati i nedostatak samo jednog zuba, ali tu mogućnosti bi trebalo odabrati tek ukoliko iz nekog razloga nije moguće ugraditi implantat. Osim estetskih razloga, mostove postavljamo i iz zdravstvenih razloga. jer na taj način sprečavamo povlačenje zubnog mesa i daljnje propadanje čeljusne kosti. Ukoliko ne saniramo nastali otvor u zubnom nizu, doći će do povlačenja zubnog mesa, propadanje čeljusne kosti te u konačnici i do urušavanja susjednih zuba, što će kao posljedicu imati nepravilan zagriz, a može stvoriti i probleme u govoru.

Izrada zubnih mostova

Od čega se rade mostovi?

Mostovi u modernoj stomatologiji uglavnom se rade od potpune keramike te nema potrebe za korištenjem metalne baze ukoliko se most sastoji od maksimalno 3 krunice. Sve prednosti keramičkih krunica odnose se i na keramičke mostove. Za veće raspone koriste se keramički mostovi kojima baza sadrži cirkon. Ovaj materijal velike čvrstoće prvotno je našao svoju primjenu u svemirskoj tehnologiji, a vremenom je našao i put do stomatologije. Raznim istraživanjima je dokazano da ne izaziva nikakve kontraindikacije kada je u pitanju ljudski organizam. Osim za izradu baze mosta, od cirkona se mogu izraditi implantati i nadogradnje. Materijal je moguće besprijekorno ispolirati što smanjuje iritaciju zubnog mesa, a kako nema nikakvih pora, otporan je i na djelovanje štetnih kiselina.

Keramički zubni mostovi

Na čega se postavljaju mostovi?

Mostovi se postavljaju na prirodne brušene zube ili na ugrađene titanske implantate. Ukoliko su susjedni prirodni zubi zdravi, savjetuje se ugradnja implantata jer za postavljanje mosta nepotrebno bi bilo žrtvovati prirodne zdrave zube u službu nosača mosta.


Naši pacijenti su rekli...

Najdraži! Još sam jednom shvatila da smo, osim što smo upoznale vrhunske stručnjake, mama i ja upoznale ljubazne osobe vrijedne poštovanja koji zavrjeđuju lijepu riječ. Od srca Vam želimo sreću i radost sada i za cijelu novu godinu koja dolazi!S iskrenim čestitkama Liliana i Antonella

Liliana i Antonella, Parma

ZATRAŽI PONUDU