Ljuskice

Kad koristimo ljuskice?

Što su ljuskice?

Ljuskice (veeners) su sloj vrlo tankog, gotovo prozirnog restorativnog materijala koji se stavlja preko oštećenog zuba. Mogu biti izrađene od kompozita ili bezmetalne keramike.

Kada koristimo ljuskice i za što ih koristimo?

Ukoliko je zub okrhnut, ima napuknutu caklinu, oštećen od karijesa ili je jednostavno uslijed loših životnih navika obojen i više ne izgleda prirodno, ljuskica je odlično rješenje za otklanjanje svih navedenih nedostataka. Također ih koristimo i za smanjenje razmaka između zubi.

Kako se rade ljuskice?

Zubne ljuskice

Kompozitne ljuskice stomatolog izrađuje izravno u ustima pacijenta bez suradnje sa zubotehničkim laboratorijem. Izrada keramičkih ljuskica ponešto je složenija te zahtijeva kvalitetnu pripremu zuba. S prednje površine zuba uklanja se tanki sloj cakline (cca 0,5 mm) te se uzima otisak zuba koji se proslijeđuje u zubotehnički laboratorij. Iz napravljenog otiska dobiva se kopija zuba u gipsu koji služi kao baza za izradu ljuskice. Ljuskica dobivena ovim postupkom savršeno će se spojiti s Vašim zubom te na taj način osigurati duži vijek trajanja.

Koje su karakteristike ljuskica?

Nedostatak je njihova osjetljivost i vijek trajanja. Keramičke ljuskice su otpornije na bojenje i izgledaju prirodnije.


Naši pacijenti su rekli...

Pozdrav,
Ja sam Michele Pizzolante, vaš pacijent koji Vam je veoma zahvalan na obavljenom zahvatu. Zadovoljan sam postignutim rezultatom. Sretan sam što imam zube, a osjećaj je kao da su pravi. To je zbilja prednost u životu.
Zasigurno ću, kao i do sada, preporučivati Vašu ordinaciju svima.
Zahvaljujem na ozbiljnom pristupu.

Michele, Lecce

ZATRAŽI PONUDU