Djelomične (parcijalne) proteze

Djelomične (parcijalne) proteze

Što su djelomične proteze?

Djelomična ili parcijalna proteza može biti izrađena od akrilata sa žičanom vezom ili može biti pojačana metalnim skeletom. Budući da žičane veze narušavaju estetiku i dugoročno dovode do klimavosti preostalih prirodnih zuba preporuča se izrada kombiniranih radova ili proteza sa teleskopskim krunicama.

Kakve su to proteze sa zglobnim vezama i kada se stavljaju?

Djelomična proteza sa zglobnima vezama se sastoje od krunice i djelomične wironit proteze međusobno povezane zglobnom vezom. Obično se veže na zadnji zub u nizu, a zglobna veza smješta se ispod zubi u protezi tako da je izvana nevidljiva što ju čini estetski vrlo prihvatljivom.

Što su teleskopske proteze i kada se stavljaju?

Djelomična proteze s teleskopskim krunicama sastoji se od unutarnje i vanjske krunice. Unutranja se uglavnom radi od zlata i cementirana je na zub dok se vanjska pričvršćuje na protezu. Ovakva proteza je svojevrstan prijelaz između mobilne proteze i cementiranog mosta, jer trenjem između unutarnje i vanjske krunice daje odličnu retenciju što daje odličnu fiksaciju i čini ju vrlo stabilnom.


Naši pacijenti su rekli...

Pozdrav. Htjeli smo Vam zahvaliti na toploj dobrodošlici, smještaju i svemu što ste učinili za nas. Osjećali smo se kao kod kuće i u svakom smo trenutku znali da nam pružate ugodan osjećaj. Hvala! Hvala još jednom cijelom osoblju na temeljito obavljenom poslu i uslužnosti. Topli pozdrav svima!

Giovanna i Antonio, Udine

ZATRAŽI PONUDU