Djelomične (parcijalne) proteze

Djelomične (parcijalne) proteze

Što su djelomične proteze?

Djelomična ili parcijalna proteza može biti izrađena od akrilata sa žičanom vezom ili može biti pojačana metalnim skeletom. Budući da žičane veze narušavaju estetiku i dugoročno dovode do klimavosti preostalih prirodnih zuba preporuča se izrada kombiniranih radova ili proteza sa teleskopskim krunicama.

Kakve su to proteze sa zglobnim vezama i kada se stavljaju?

Djelomična proteza sa zglobnima vezama se sastoje od krunice i djelomične wironit proteze međusobno povezane zglobnom vezom. Obično se veže na zadnji zub u nizu, a zglobna veza smješta se ispod zubi u protezi tako da je izvana nevidljiva što ju čini estetski vrlo prihvatljivom.

Što su teleskopske proteze i kada se stavljaju?

Djelomična proteze s teleskopskim krunicama sastoji se od unutarnje i vanjske krunice. Unutranja se uglavnom radi od zlata i cementirana je na zub dok se vanjska pričvršćuje na protezu. Ovakva proteza je svojevrstan prijelaz između mobilne proteze i cementiranog mosta, jer trenjem između unutarnje i vanjske krunice daje odličnu retenciju što daje odličnu fiksaciju i čini ju vrlo stabilnom.


Naši pacijenti su rekli...

Bok, sjajni dečki i cure! Posao koji ste napravili za mene je odličan i sve više osjećam kao da mi je prirodan. Koristim svaku priliku da o vama pričam prijateljima i poznanicima te mislim da će vas neki od njih i posjetiti, jer ste vi za mene stvarno učinkoviti i stručni. Volio bih da su moja djeca barem malo poput vas, ali kao većina mladih oni su lijeni i bez ambicija. Čestitke! Vi ste jedna velika obitelj koja zaslužuje poštovanje, čast i uspjeh. Poseban pozdrav svakome od vas.

Antonio, Salerno

ZATRAŽI PONUDU